Indkøbskurv

Det her køkkengrej må du bare eje i 2021

Nyt køkkengrej er en nem og enkel måde at opgradere dit køkken på. Lidt nye lamper, et nyt ur, en smart vinreol eller nye salt- og peberkværne er en måde at give køkkenet et frisk pust på, uden at du skal ud i en omkostningstung totalrenovering. Læs med her, og få inspiration til det nye køkkengrej, du bare må eje i 2021.

Nogle gange skal der bare ske noget nyt – også i køkkenet.

Det behøver ikke være revolutionerende meget, der skal laves om, før det skaber en forandring. Bare du tilføjer et enkelt nyt element, eller udskifter et gammelt med noget nyt, får du en ændring, som du kan glæde dig over – og som folk, der tit kommer hjemme hos jer, ikke kan lade være med at bemærke. Og forhåbentlig også giver dig et par rosende kommentarer for.

Ved at lave mange små forandringer over tid, kan du dels holde dig inden for et overkommeligt budget, og dels over tid skabe en total transformation af dit køkken til en mere moderne og tidssvarende indretningsstil.

Spørgsmålet er bare, hvad for nogle ting du skal fokusere på at udskifte, og hvad der er moderne og tidssvarende i 2021.

Knivmagneter i stedet for knivblokke

Mange har en knivblok stående i køkkenet til deres større køkkenknive. 

Andre har dem liggende i en af køkkenskufferne. Enten sirligt ordnet i en skuffeindsats, eller liggende løst hen over bunden på skuffen, så de er nemme at finde og komme til.

Her er den nye trend inden for opbevaring af køkkenknive at få dem hængt op på væggen på en knivmagnet. Det har været en spirende tendens, som har boblet længe, uden at den dog har været brudt rigtig igennem.

Men det sker nu, fordi det langt om længe er muligt at få knivmagneter i et design, der ikke minder om noget fra et autoværksted.

Få bedre overblik, og pas bedre på knivene

Den mest indlysende fordel ved en knivmagnet er, at den giver dig et bedre overblik over dine køkkenknive, og placerer dem der, hvor du bruger dem. Nemlig på væggen over køkkenbordet.

Samtidig passer du bedre på knivene, fordi opbevaringsformen ikke slider på skæret. For hver gang du hiver køkkenkniven op af knivblokken, kan det ikke undgås, at skæret på kniven slides af træet. Også selv om du har stillet kniven på ryggen af knivbladet.

Tilsvarende slides skæret, når du sætter køkkenkniven ned i skuffeindsatsen. Og har du knivene liggende løst i skuffen, risikerer du både at skæret slides og bliver beskadiget, hver gang du åbner og lukker skuffen. For det kan jo næppe undgås, at knivene slår ind i hinanden, når skuffen bevæger sig.

Nye knagerækker vækker opmærksomhed

Du har sikkert også en knagerække hængende et sted i dit køkken til f.eks. viskestykker, forklæder og den slags. 

Selv en lille detalje som en ny knagerække kan skabe en forandring, du kan glædes over i hverdagen. Særligt hvis du vælger et design, der matcher f.eks. køkkenlågerne. Eller den knivmagnet, du købte i sidste måned.

Ved at se på de små detaljer som f.eks. farver, træsorter og former, kan du nemt skabe en rød tråd gennem køkkenindretningen. Det giver den ekstra lille finesse, som kendere og venner med interesse i indretning ikke kan lade være med at rose dig for.

Et nyt ur er endnu en forandring på køkkenvæggen

De fleste køkkener har også et ur hængende et sted – selv om de fleste af os for længst er gået over til at bruge timeren på mobiltelefonen frem for at holde øje med urskiven, når vi laver mad. Det giver dig frihed til at vælge et nyt køkkenur, der ikke nødvendigvis har en minutinddelt urskive.

Det er en af de trends, som gælder køkkenure i 2021. Det skal være minimalistisk og enkelt, og tage det stressende element ud af at se klokken. 

Samtidig må urskiven gerne være i et naturligt materiale som f.eks. træ. Det giver et lidt mere retro look, som bringer mindelser om vores bedste- og oldeforældres stueure i store trækasser. Eller det gamle bornholmerur i hjørnet.

Igen kan væguret i køkkenet være et element, som skaber den designmæssige røde tråd ved at matche materiale- eller farvevalg på andre dele af køkkenindretningen.

Ud med den gamle køkkenlampe

Har du også sådan en gammel, orange eller grøn pendellampe hængende over spisebordet i køkkenet? 

Det er et designmæssigt levn fra 1970’erne eller 80’erne, som i en periode først i 10’erne var højeste retromode i form af f.eks. Flower Pot lamper i stærke 70’er-farver.

Men nu er det organiske, rå og enkle på vej tilbage. Det stiller nye krav til køkkenbelysningen. Ikke kun i spisekrogen (et andet 70’er-ord), men også over køkkenbordet i stedet for indbygningsspot i overskabene – eller kolde lysstofrørsinstallationer, der hænger ned fra loftet.

Den moderne lampe i køkkenet er skåret helt ind til benet. En simpel fatning – gerne i træ – med en stor, retro glødepærelignede LED-lyskilde, og en simpel ledning den hænger i. 

Det giver en forandring, der virkelig lyser op – ikke kun, når lampen er tændt. 

Samtidig kommer belysningen også til at fylde mindre i indretningen. Det giver en lethed og en masse luft, som får køkkenet til at virke mere åbent og indbydende.

Nye elementer på køkken- og spisebordet

Der er mange flere små ændringer, du kan foretage i køkkenet, som både giver forandring, og opdaterer din køkkenindretning.

Her er et salt- og pebersæt præcis sådan en ting. Men har du tænkt over, hvor tit det bliver brugt i hverdagen? Medmindre du er en sand virtuos til at krydre din mad.

Et nyt sæt med salt- og peberkværn gør underværker – og vælger du at følge den store designtrend med træ, kan du få spundet den røde tråd endnu længere i køkkenindretningen.

Samtidig får du et salt- og pebersæt, som er lækkert at røre ved – og som du ligefrem kan have svært ved at slippe igen. Netop fordi det er så dejligt at røre ved.

Vælg salt- og peberkværnen i samme materiale og farve, eller anskaf et sæt, hvor det er mere tydeligt end antallet af huller i toppen, hvilken kværn der giver salt, og hvilken der giver peber.

Hvad er dit næste trin i ændringen af dit køkken?

Muligheden for at indføre små ændringer i køkkenindretningen slutter ikke her. Der er masser af andre muligheder. F.eks. krydderikrukkerne, opbevaringsbøtterne, køkkenknivene eller bestiksættet. 

Hvad er den næste forandring, som du pønser på at indføre i dit køkken?