Junghans urværket i vores vægure – Lidt historieundervisning

Hos Hvalsøe bruger vi et urværk som er fuld af historie, og som måske er et af de bedste der findes. Det er produceret af Junghans som producerer armbåndsure, ure til væggen og urværker. Vores urværk er et quartz urværk, som kører på et enkelt AA batteri. Ophænget er indbygget i urværket, og der skal derfor blot bruges en skrue og rawplug for at hænge uret op.

Junghans blev grundlagt i 1861 i Tyskland under navnet Zeller & Junghans. De startede som en fabrik der lavede komponenter til ure, f.eks. visere, glasskiver, penduler, urkasser i træ osv. De første komplette ure fra Junghans kom i 1866, hvor de bl.a. begyndte at lave lommeure. Senere blev det til armbåndsure og vægure.  I 1903 var Junghans verdens største urproducent med over 3000 ansatte, som producerede over 3 millioner ure om året! Udover urene producerede de også dele til ure og urværker. I 1980’erne opfandt Junghans som de første det radiostyrede ur, som hed MEGA 1.

Til de olympiske leje i 1972, gjorde Junghans sig bemærket i hele verden, ved at sætte standarden for høj-præcissions tidsmåling ved sportevents, med helt ny teknologi.

I 1995 præsenterede de, igen som nogle af de første, et ur som gik på solenergi. Senere opfandt Junghans, sammen med Japanske Seiko, et ur som automatisk tilpassede tiden til den tidszone man beandt sig i.

Det er blot noget af historikken, som gør Junghans til en nærmest legendarisk urfabrik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *