Indkøbskurv

Ting du ikke vidste, du kunne bruge en knivmagnet til

Knivmagneter

Du kender sikkert allerede til en knivmagnet. Du ved nok også godt, hvad den er beregnet til. Men faktisk kan en knivmagnet bruges som løsning til ophæng af meget andet end knive. I denne artikel vil vi fortælle dig om smarte måder, du kan bruge en knivmagnet på, hvis du godt kan lide multifunktionalitet og praktisk opbevaring. Og hvem kan ikke det? 

En knivmagnet lyder umiddelbart som noget, der er beregnet til én enkelt ting. Men i virkeligheden er en knivmagnet blot en lang magnetskinne, og den har faktisk rigtig mange anvendelsesmuligheder. Den klassiske knivmagnet kommer typisk i sølvfarvet stål, men du kan sagtens få knivmagneter, der er smukke og dekorative og som løfter indretningen til et nyt niveau. Vi har f.eks. knivmagneter i:

 • Hexagon-mønster
 • Hvid Corian
 • Lakeret eg
 • Amerikansk valnød
 • Sort og grå Ecoboard

Knivmagneter fylder ikke meget og kan derfor hænges op næsten hvor som helst. 

Få styr på hobbyudstyret

Pensler, tænger og andre hobbyredskaber har en tendens til at ryge ned i den samme store kasse, når der skal ryddes op efter et gør-det-selv-projekt. Når du så skal bruge det igen, så skal du lede længe efter den pensel, du står og mangler. Det er jo spild af tid, når der findes en smartere løsning.

Vores dekorative knivmagneter kan hænges op i dit hobbyrum eller -værksted og fungere som opbevaring af pensler og andet grej. Penslernes stålkant gør, at de kan hænge direkte på skinnen, så du altid har det fulde overblik over dem. Du kan også tilkøbe kroge til vores knivmagneter, hvorpå du kan hænge en lille kurv, hvor der er plads til maling, tape, og hvad du ellers bruger i dine hobbyprojekter.

Knivmagnet til ophæng af værktøj

Præcis som med hobbygrejet, kan knivmagneter også bruges til ophæng af værktøj. Måske ikke boremaskiner eller andre større stykker værktøj, men derimod:

 • Skruetrækkere og bits
 • Din hammer
 • Papegøjetang
 • Lommekniv
 • Unbraconøgler
 • Knibtang

På en anden skinne kan du hænge kurve med skruer, søm og møtrikker. Så skal du aldrig mere rode i beskidte værktøjskasser med skarpe og rustne genstande, du risikerer at skære dig på.

Smart opbevaring af krydderier

Det kan nogle gange være svært at få plads til alle dine krydderier i dit krydderiskab – hvis du overhovedet har sådan et. En smart metode til opbevaring af krydderier er følgende:

 1. Køb nogle små opbevaringsglas med metallåg
 2. Alternativt, køb nogle små opbevaringsglas og et tilsvarende antal magneter
 3. Anskaf dig en knivmagnet eller flere i f.eks. Ecoboard, Corian eller træ
 4. Sæt knivmagneten fast under et køkkenskab med enten skruer eller lim
 5. Lim magneterne på toppen af lågene til glassene (hvis de ikke har metallåg)
 6. Påfyld krydderier i opbevaringsglassene, så de er klar til brug
 7. Skru låget på, og hæng glassene på knivmagneten med låget opad 

Krydderier i flotte farver er dekorative, og med glas kan du altid se, hvilket krydderi du har fat i. Det gør det ligeledes lettere at se, hvornår du er ved at løbe tør, og du slipper for at skulle op på en skammel for at  rode allerbagerst i køkkenskabet. Praktisk, pænt og pladsbesparende.

Ugekalender eller madplan

Har du nogle gange svært ved at huske, hvad I har af planer for ugen? Vil I gerne have gang i en overskuelig madplan? Eller vil du bare gerne kunne koordinere planer og aftaler med husstanden? Så kan en (eller nej, syv) knivmagneter måske hjælpe dig godt på vej. En magnet for hver dag i ugen.

Du kan selv bestemme, om knivmagneterne skal hænge horisontalt eller vertikalt ved siden af hinanden. Over hver magnet kan du hænge labels med ugedagene, eller du kan skrive den direkte på skinnen. Her kan du altså have en ugekalender hængende, eller du kan skrive ugens madplan ned, så du aldrig glemmer det. Du kan eventuelt skrive nogle faste planer eller retter ned på nogle magnetiske labels, som du kan rykke rundt mellem de forskellige dage. 

Din nye billedvæg

Har du en masse billeder liggende, som du ikke ved, hvad du skal gøre med? Og er køleskabslågen ved at være overfyldt af børnetegninger? 

Så kan du også bruge knivmagneter til at lave din egen personlige billedvæg på kontoret, soveværelset eller i køkkenet. 

Find de knivmagneter, du bedst kan lide, f.eks. vores Hexagon knivmagnet i valnød og eg, og sæt dem fast på væggen med jævne mellemrum eller sporadisk, alt efter hvad du foretrækker. Du kan også mikse og matche, som du har lyst. Du skal herefter have fat i en masse magneter, der er kraftige nok til at kunne hænge billeder op. 

Nu kan du gå i gang med at lave din helt egen mindevæg fyldt med billeder, som du hænger på med magneter. Du kan lave et lille hjørne af væggen til billedvæg, men du kan også dedikere en hel væg i hjemmet til det. Tænk kreativt, og lad dig inspirere. 

Aldrig mere mistede nøgler

Måske er du sådan en, der altid mister dine nøgler, fordi du ikke liiiiige kan huske, hvor du har lagt dem. Ellers også er en i husstanden måske. Uanset hvad, så er det smart at have styr på sine nøgler. Og med en knivmagnet behøver du aldrig mere tænke over, hvor de nu er forsvundet hen. 

Når bare du husker at hænge dem op, selvfølgelig!

Knivmagneten kan hænges op lige indenfor døren, så det første, du gør, når du kommer hjem, er at hænge nøglerne derpå. Så ved du altid, hvor de er, og du slipper for den klassiske rodekurv med cykellygter, nøgler, mundbind, læbepomader og gamle kvitteringer. Du kan også købe vores smarte knivmagneter med kroge til, så du kan hænge hele nøglebundter op, uden at de falder ned.

Dette trick er særligt smart, hvis du bor i en lejlighed eller et hus, hvor døren selv smækker. Ved at have nøglerne hængende synligt ved døren bliver du nemlig altid mindet om at tage dem med, når du er på vej ud. Og vi ved alle, at det er hamrende dyrt at skulle have en låsesmed ud. 

Du kan formentlig selv komme i tanke om flere ting, du kan bruge knivmagneten til i dit hjem. Forhåbentlig er du blevet inspireret her.